A womás csatornatisztítás előnye, még ha ez reklámszövegnek is hangzik, de tényleg az, hogy garantáltan és hosszútávon megszünteti a dugulást. Nem véletlen hogy ez a legelterjedtebb technológia duguláselhárítás esetén.

A szerkezeti problémákra nyilván nem jelent megoldást. A csatornacső törése, vagy egy rosszul kiépített csatornahálózat – például amely az utcai fővezeték helyett házunk felé lejt – problémáját nem tudja orvosolni, ott a szerkezeti hibát kell alapjában véve felszámolnunk.

És most térjünk a földalatti, sokak számára visszataszító csatornarendszerek világából szebb tájakra kicsit.

Képzeljük el a Grand Canyont, de maradhatunk Magyarországon is, például a Dunakanyarnál, ott ahol a Duna áttör középhegységeinken. És nézzük most ezt az egészet egy kicsit másképp. Minket mindig lenyűgözött, hogy a víznek milyen pusztító ereje van és akár hegyeket is képes megmozgatni, átrendezni (szerencsére a természetben épít is). Ez az erő az, amit a womás csatornatisztítás instant módon képes sűríteni az erre kiképzett berendezéseknek köszönhetően.

Az akár 160-180 bar víznyomást produkáló woma csatornatisztító gép rövid idő alatt nagyobb energiát hoz létre, mint a legpusztítóbb folyó. A woma szivattyú gondoskodik a rendszer vízzel való ellátásáról, az acélbetétes biztonsági tömlő halad végig az érintett csatornaszakaszon és a különböző woma fejek garantálják, hogy a legextrémebb esetekben is – mint például a csatornába nőtt gyökerek -, megszűnjön a dugulás.

Mint mindenhol, így még a womás csatornatisztítás esetében is fontos a környezettudatosság. A womás csatornatisztító gépek már energia és vízfelhasználás terén is hatékonyak, így kímélve a környezetet és zsebünket is egyben a magas közmű számláktól.