vagy másképp megfogalmazva: minek köszönhetően olyan hihetetlenül hatásos a woma csatornatisztító gép?

Amit már bizonyára tud ha itt van, hogy a woma a csatornánk eldugulása esetén nyújt számunkra jó és hosszú távú megoldást.

A woma csatornatisztító gép egy olyan berendezés, amely a nagynyomású víz erejét használja föl a csatornák kitisztítására. Ez a típusú gép diesel, vagy benzin üzemű motor hajtotta berendezés, általában kocsira szerelt.

A vízvezeték rendszerből, de tartályból is képes hasznosítani a vizet szivattyú segítségével. Azt egy hozzá csatlakoztatható speciális, acélbetétes tömlőbe juttatja, amely ellen tud állni a magas víznyomásnak. Ez a tömlő halad végig az érintett csatornaszakaszon és a víznyomásnak, a vízmennyiségnek illetve egyes esetekben a speciális fejeknek köszönhetően villámgyorsan meg tudja szüntetni a dugulást kiváltó okokat.

Beszéljünk kicsit a womás fejekről

A tömlő egy speciális fejben végződik, mely a dugulás jellege és a tisztítás módjának szükségessége szerint cserélhető. Mindegyik fej hátrafelé nyomja ki magából a vizet, ezzel biztosítva a tömlő előrehaladását a csővezetékben.

A fejek típusai

Alapvetően három féle fejet különböztethetünk meg. Az általános, hátrafelé kinyomott vízzel halad előre és a nagynyomású víz biztosítja menet közben a dugulás megszűnését.

A speciális fejek a makacsabb dugulások, szennyeződések eltávolításánál kerülnek alkalmazásra. A forgófejes megoldás esetén a letapadt szennyeződések eltávolítása is hatékonyabb.

A gyökérvágó woma fej pedig az olyan problémákat is képes orvosolni, ahol például csatornába nőtt gyökerek akadályozzák az elfolyást. Közel 10 ezres fordulatszámon működik, miközben egy láncot is forgat, ami gyakorlatilag minden oda nem illő dolgot – gyökerek, törmelék – eltávolít a csatornából.

A csatorna tisztítás során keletkező szennyezett víz a csatorna lejtésének köszönhetően az utcai gerincvezeték felé távozik, és így végleg megszabadulunk a problémától.

A woma csatornatisztító gép minden berendezése jól megtervezett, hiszen a magas nyomású víz veszélyes üzemnek számít, és hatalmas pusztításra is képes. A woma szivattyú látja el a rendszert az eljárás során használt vízzel. Itt a hatékony működés mellett az energia és a vízhasználat is fontos szempont, hiszen senki nem szeretne csillagászati villany-, vagy vízszámlát kapni. A fejek és azok helyes kiválasztása biztosítja a munka hatékony elvégzését. A nyomásálló, speciális tömlő pedig a biztonságunkat is szolgálja egyben.

A woma dugulás esetén a legjobb, legelterjedtebb módszer a probléma megszüntetésére, garantáltan megoldást jelent a legmakacsabb dugulások esetén is!