A woma csatornatisztító a magas víznyomást felhasználva, egy erre kialakított acélbetétes tömlő segítségével járja be a csatornahálózatot és számolja föl a problémát okozó dugulást.

A tömlő végére csatlakoztatott woma fej előrehaladását a hátrafelé kilövellő víz biztosítja, ami egyben kipucolja csatornánkból a lerakódott szennyeződéseket is. Ezek aztán az utcai gerincvezeték felé távoznak a csatorna lejtésének köszönhetően.

A rendszer részei

A woma csatornatisztító gép alapvető egységei egy diesel, vagy benzin hajtotta motor, egy woma szivattyú, ami akár tartályból, akár a vízvezetékből képes a vizet a rendszerbe juttatni, a biztonsági tömlő és a végére csatlakoztatott woma fej. Ez nyomja ki a vizet magából, akár speciálisan kiképzett, és felszerelt verziói is léteznek, amelyek képesek a csatornából a törmelékeket és gyökereket is kimarni.

A woma hatékonyságának titka

Woma szivattyú (womás autó) A woma csatornatisztító eljárás kulcsát a nagynyomású – akár 160-180 bar – víz adja, amely képessé teszi a fejet a legmasszívabb dugulásokon is átjuttatni és a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítani.

Éppen ezért a háztartások számára kínált magasnyomású mosó berendezések kevésbé semennyire sem alkalmasak a probléma valós felszámolására, mert a woma csatornatisztító gépek kapacitásának csak a töredékére képesek, így nem tudják a dugulást és a szennyeződéseket teljes mértékben felszámolni.

A hivatásos woma csatornatisztító eljárás, szükség esetén még agresszív tisztító szerekkel is párosítható, de ez csak indokolt esetben vethető be, környezetünk védelme érdekében. A 160-180 bar nyomás önmagában is akkora mechanikai tisztító hatást generál, ami képes megszüntetni a problémát okozó dugulást.

A womás csatornatisztítás tudást, rutint és nagyfokú odafigyelést igényel. Ne bízza kontárra a munkát, mert nagy eséllyel több bajt fog okozni mint amit megszüntet. Hívjon most ha a biztonságra törekszik!